Módní hlídka z VŠE: Jsou drby o nejlépe oblékaných studentech pravdivé?

Módní hlídka z VŠE: Jsou drby o nejlépe oblékaných studentech pravdivé?

Kolem ekonomky na pražském Žižkově se to prý jenom hemží stylovými mladíky a vyfiknutými kočičkami. Poslali jsme tam naši módní hlídku, abychom se přesvědčili, jestli si VŠE titul nejlépe oblečené školy v Praze právem zaslouží...
Foto: Kuba Feranec
Foto: Kuba Feranec Foto: Studenta

Modrá je dobrá

V jednoduchosti je síla a tenhle ekonom to ví. Tmavý odstín modré a světlejší jeany si společně s hnědými botami náramně rozumí. Právě tahle barva bot outfit oživuje. S černými by tolik bodů nesklidil. Mimo to za originální považuji kapsičku na levé straně kabátu a pásek podél límce, jenž dává jinak prostému střihu kabátu zcela nový rozměr. Pro našeho modela je zřejmě modrá vyvolenou. Svědčí o tom slabý svetr v tzv. bondi blue. Šála, která neurazí, je už jen jakýmsi prvkem majícím za úkol ucelit oblečení do chladného dne.

Foto: Kuba Feranec
Foto: Kuba Feranec Foto: Studenta

Bůh žehnej botám Timberland

Vidět studenta v takovýchto botách přibližně před 2–3 lety, řeknete si, že na brigádě vyfasoval pracovní obuv. V poslední době si však právě tyhle „Timberlandky“ vydobyly své čestné místo na módním výslunní a těší se velké oblibě u žen i mužů. Černé kalhoty, nedbale nahrnuté, si co do stylu s již zmíněným typem obuvi krásně potykaly. Barevně pak sedí vše tak, jak má. Oceňuji odvahu a trpělivost při výběru svetru, sama vím, že koupit ten správný je někdy vážně fuška, ale tady se to povedlo. Na rozpacích jsem trochu z kabátu. Zapnutý musí působit neforemně a bojím se, že tento muž se v něm ztratí stejně jako Kevin McCallister v New Yorku.

Foto: Kuba Feranec
Foto: Kuba Feranec Foto: Studenta

Jednoduchost, která funguje

K takto světlé bundě už žádné jiné doplňky téže barvy? Slečno, děkuji za to. Snad už jsou doby, kdy tomu tak bývávalo v nenávratnu. S takovýmhle svrškem zmíněného odstínu se musí opatrně a ukažme si na tebe, zvládla jsi to na jedničku. Černě laděná spodní část outfitu nemůže nic zkazit, ba naopak. Holínky jednoduché, kabelka s nenápadným vzorem. Tak to má být. Třešničkou kolem krku je bezesporu šála, jež v kombinaci s ostatními barvami outfitu naladí dotyčného vlastníka i kolemjdoucí na strunu toho pravého, sluncem zalitého dne.

Foto: Kuba Feranec
Foto: Kuba Feranec Foto: Studenta

Mám svůj styl

Čím déle se na tebe dívám, tím více se mi líbíš. Jeany padnou jako ulité a mikina též. Obuv dnes zvládli všichni vyfocení na jedničku a ani v tomto případě nenastala výjimka. Právě hnědá barva bot a brýlí ohraničuje z každé strany outfit a dostává variaci „kalhoty, mikina“ o dva tři levely výš. Povedený detail. Vidět tuhle ničím zvláštní khaki bundu někde na ramínku, asi by se mi do paměti nevryla, ale tenhle student k tomu právě dává důvod. Jo jo, kdo umí, umí. A ta šála, co drží v ruce? K bundě se nehodí. Doufejme tedy, že není jeho a jen dělá někomu poslíčka. :)

Foto: Kuba Feranec
Foto: Kuba Feranec Foto: Studenta

Víc takových jako ty

Tajemství extravagantnosti netkví jen v perfektní sladěnosti, ale i dovednosti ukázat světu, že já na to mám. No a slečna na to má. Základ v jednoduché černobílé kombinaci je parádní. Není pochyb, že na tolik výrazných prvků pohromadě, jako vidíme zde, by se v představách kdekoho vytvářely hororové scénáře. My tu ale máme nominantku na Oscara. Dokud neuvidíš, neuvěříš. Ochránci zvířat lamentují, já se klaním. Moc pěkná vestička. Až ke krku zapnutá košile křičí společně s maxi náhrdelníkem do světa, že i bez výstřihu to jde. A kabelka? Provokuje a funguje.

Text: Klára Ludvíková

Foto: Kuba Feranec

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější