Módní hlídka: pražské ulice. Co se nosí v hlavním městě?

Módní hlídka: pražské ulice. Co se nosí v hlavním městě?

Jak se vlastně oblékáme? Jaký styl oblečení v ulicích velkých měst převládá? Jaké jsou trendy? To vše vám prozradí naše pravidelná čtrnáctidenní módní hlídka Studenty! Vaše modely komentuje zkušená, ve světě módy protřelá KatOda! Tentokrát přímo z ulic hlavního města!
Foto: Studenta

1. Babička by řekla: "Vytáhni si ty kalhoty!"

U této překrásné studentky si hned všimneme jejího koherentního mladistvého stylu se smyslem pro detail; materiál bot je ideálním partnerem bundičky, jejíž cvočky se snoubí s řetězovým uchem tašky. Vyčuhující podolek je sice trefný, ale zvýrazňuje ono příliš nízké posazení kalhot. Pohodlí ano, ale člověk si může hovět i s rozkrokem u rozkroku. :-)

Foto: Studenta

2. Šibalská plavovláska

Vynikajícím kouskem tohoto modelu je bezesporu objemná šála. Je třeba naši studentku pochválit za volbu barev, díky níž vynikají její krásné vlasy, a také za hru s objemem. Rozhodně si to umí spočítat. Vítr v den focení má za vinu dojem, že kabát, ač velmi módní a střihově zajímavý, na jejím útlém těle malinko plandá. Ne nadarmo se říká: dlouhé vlasy, užší kabát!

Foto: Studenta

3. Generál Laudon

Kousky samy o sobě nejsou vůbec špatné, některé jsou i vkusné, ale musíme se rozhodnout, co z řady vyřadit a místo toho zařadit něco, co bude řádně ke zbytku řady patřit, co ji bude doplňovat a nebude se snažit převzít velení. Nejjednodušší by bylo přeřadit k jinému oddílu boty. Jedině po nastolení pořádku v šatníku bude náš model moci nastolit řád v ulicích. :-)

Foto: Studenta

4. Dospělý dort

Model působí velmi vyspěle. Jistě bychom se nebáli svěřit naší modelce děti či vedení oddělení. Krásná šála, do které by se chtěl zachumlat každý, by mohla být příště doplněna barevnější obří taškou. Délka kabátu a výška bot tvoří tzv. efekt špatně rozkrájeného dortu. Na druhou stranu, dort je pořád dort, takže je nám úplně jedno, jak je na(pro)porcovaný, a sníme ho v každém případě.

Foto: Studenta

5. Sobí šál

Červená není jen barva krve a části pekelných plamenů, je to též barva radosti, vánoční hvězdy a rajčat. Červený kabátek jistě přidá na vánoční náladě, nicméně abychom se z modelu mohli radovat, je třeba ho sjednotit nějakým pěkným doplňkem, který by zjemnil barevné kontrasty jednotlivých kousků a dal by vyniknout detailům kabátku, jenž je nyní ve stínu sobeckého šálu.

Foto: Studenta

6. Colin Farrell s obočím Roberta Pattinsona

Ano, ano! Kombinace pořádné dávky módní invence a přirozeného šarmu dělá z mladého muže potenciální marketingový trhák! Středoškolačky (i mladší) zaručeně neodolají sexy oholení a melancholickému pohledu, zralé ženy se zase nechají zlákat kouzlem prokletého básníka - zajíčka. Ze snění mě ruší ona věčná otázka: Kam kluci dávají peněženku, mobil, klíče, penály, tužky, pera, fialové věci? Náš model je určitě nemůže mít v kapsách u kalhot...

KatOda

foto: Marie Bauerová

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější