Módní hlídka na cestách: takhle se oblékají studenti v zahraničí

Módní hlídka na cestách: takhle se oblékají studenti v zahraničí

Takhle se budou oblékat vaši spolužáci, když pojedete studovat za hranice. Studenty jsme vyfotili v Londýně, Antverpách a v Buenos Aires.
Foto: Studenta

A takhle je to pořád dokola (Antverpy)

Tento zimní modýlek je typickým zástupcem outfitu „neurazí, nenadchne“. Tvídový kabátek s vínovou šálou dodává mladé studentce eleganci, směrem dolů ale přichází těžká nuda v podobě úzkých kalhot zastrčených do holin. Černá kabelka celku laděnému dohněda taky moc nepřidá – my bychom ji pro celkové oživení vyměnili třeba za kvalitní kožený kousek v pastelových barvách.

Foto: Studenta

Kloboučku, hop! (Buenos Aires)

Sebejistý úsměv tomuhle pohodáři sluší a hlavně má své opodstatnění. Kombinaci kloboučku, košile a stylových tenisek lze totiž vytknout jen máloco. Brýle s tlustými obroučkami umocňují už tak všude mocný hipster style, který klukům sedne skoro vždycky, ale Oscara za originalitu za něj taky nedostanete. Palec nahoru za kvalitní hodinky!

Foto: Studenta

Typický ležérní elegán (Antverpy)

A další štramák následuje. Kombinace designového trička s knoflíkovým sáčkem je sympatická skoro při každé příležitosti, dobrou volbou byla v tomhle případě i taška přes rameno. Hnědý spodek v kombinaci s modrou trošku pokulhává, ale stejně – kdyby takhle oháklí chodili po ulicích všichni čeští kluci, byl by ten svět hned o něco veselejší.

Foto: Studenta

Barvy… hodně barev (Londýn)

Je hned několik věcí, které na tomhle outfitu totálně žereme. Pokud se to dá počítat, baví nás hlavně sytě růžové mikádo, ke kterému mladá rebelka skvěle vybrala pruhovanou kabelku. Sáčko, pod ním vykukující sukně i punčochy jsou také samy o sobě skvělými kousky, ale dohromady je těch barev a stylů přeci jen nějak moc. Holínky na ulici jsou kapitola sama o sobě. Pro někoho zábavná extravagance, pro druhého humpolácký symbol nevkusu. My ale téhle studentce jednoznačně tleskáme za odvahu a kreativitu!

Foto: Studenta

Just be yourself (Londýn)

Výrazné brýle s hustým knírem trochu evokují masku z ptákovin, do davu ale tenhle sympaťák určitě nezapadne. Osobitost a sebejistota z něj nejen díky stylovému oblečení čiší na hony. Nám ale k dokonalosti celku přeci jen něco chybí – místo značkové bundy bychom v tomto případě volili raději lehké sáčko, které by se stylovou košilí a koženými teniskami přeci jen ladilo o něco lépe.

Text: Mariana Kopecká

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější