MÓDNÍ HLÍDKA: Jak se oblékají studenti teologie?

MÓDNÍ HLÍDKA: Jak se oblékají studenti teologie?

V sychravých podzimních měsících jsme vyrazili před teologické fakulty, abychom zhodnotili, jaký smysl pro módu mají studenti Božího slova.

Can you find him? ;-)

V této slušivé, kapsičkami lemované polovojenské bundičce by jediným časoprostorem, kde by se tento fešný student jedné z teologických fakult ztratil, byl obraz Poslední večeře Páně; jinak, nebýt modravých džínsů a absence bahna na pokožce a kůži těla (viz Predátor 1 i 2), by se ztratil všude a mohli bychom ho hledat jako Walda (viz Where’s Waldo?).

Foto: Studenta

Více je někdy více

Tentokrát budu striktně formální. Držela bych se detailů, kdyby nějaké byly, a hned to vysvětlím: chápu sice pokus o městskou nedbalou eleganci à la Upper East Side, ale vyšla z něj princezna z Petřína, co si odběhla do samoobsluhy. Džínovou klasiku zasnoubenou s myším kabátkem zkrátka oživit nevýraznými černými doplňky nelze.

Foto: Studenta

Pokus dobýt Troju

Jen co tento švarný junák zaparkoval svého koně před teologickou fakultou, vytáhl z vaku fashion sáčko, chcete-li sáčko à la mode, do něhož by mohl směle přizvat i sourozence, natáhl přes své žokejské botky oblíbené hnědé rajtky a utáhl si je tvrdě opaskem. Vše zkompletoval oku ladícím šálem a docílil tak rovnováhy outfitu, jen se ptám, z kterého gauče asi naloupal ty pěkné knoflíky...

Foto: Studenta

Moderní jeptiška, či procházka?

Co na to říct? Takové možnosti a takhle jich zneužít. Studentka s tělem „opálené atletky“ a tváří padlého anděla či padající hvězdy se oblékla do řeholnického hábitu jedenadvacátého století. Co se týče džínsů, nemám absolutně námitky, jsou velmi slušivé a sedí jí, ale zbytek roucha vyměnila za neurčitý, nic neříkající svetr a boty na zip. Snad šla jen na procházku či pro noviny.

Foto: Studenta

Umí se připravit

Jou, brou! I když po sněhu nikde ani stopa, tento sladký mladík vypadlý z klipu Ushera se na zimu připravil již teď svítící, neprůstřelnou a nepřehlédnutelnou péřovou bundou; tu si nemůže vzít každý! Studentův výraz i neformální taška a jazyky z bot v kombinaci se slušňáckou košilí napovídají, že dnes půjde vše tak hladce, jako je oholen. Toho se konec světa netýká!

Foto: Studenta

Hodnotí: Kateřina Odarčenková

Foto: Martin Mičánek

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější